Sebenarnya bersangka baik ini amalan yang baik

Sebenarnya bersangka baik ini amalan yang baik.
Janganlah tunggu masa kita benar-benar sudah bertaraf ustaz atau ustazah baru kita kenal erti bersangka baik.
Berbaik sangkalah kepada diri sendiri bahawa diripun boleh bersangka baik.
#ninjakecik
01/08/2020
Facebook:
15 Komen:
Mohd Azha
24-06-2018, 22:40:54
Manusia biasanya gagal bersangka baik bila dirinya ditegur...?
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:54
Dan akan merasa hanya orang yang baik saja boleh bersangka baik.
Faizal Zafri Idrakhi
24-06-2018, 22:40:54
Ya.. Saya sentiasa bersangka baik pada orang yang kenit dan garang itu adalah seorang yang baik hati...
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:54
Kasihan orang kenit yang garang itu.
Faizal Zafri Idrakhi
24-06-2018, 22:40:54
Hahaha.. Tapi dia mmg baik hati
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:54
Biasanya yang kemetot dan kenit itu memang baik hati.
Faizal Zafri Idrakhi
24-06-2018, 22:40:54
Err.. Kementot saya tak cakap ya.. Hahaha
Rye Naiyuki
24-06-2018, 22:40:54
In shaa allah.. pasti ada kebaikan bila bersangka baik ni, hati pun tenang.. xde ruang nak fikir kekurangan orang lain
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:54
Inshaa Allah ❤
Kamarul Afiq As-Subanji
24-06-2018, 22:40:54
Pening jap ayat last tu.
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:54
Anda fikir saya ada masa untuk sakit kepala?Makanlah panadol Actifast.*Baerbaik sangkalah kepada diri sendiri bahawa diri kita boleh juga berbaik sangka.
Sharifah Didie Alina Alias
24-06-2018, 22:40:54
Baiklah.
Cik Ummu Khalsum
24-06-2018, 22:40:54
Bersangka baik itu perlu dan percaya pada diri itu sangat perlu kan.
Long Amad
24-06-2018, 22:40:54
Amar maaruf nahi mungkarBersangka baik utk perkara baik... perkara yg buruk kena mencegah... tidak boleh bersangka baik...
Mohd Fadli Salleh
24-06-2018, 22:40:54
Last aku like post kau 4 Jun. Kau ada bersangka baik ke tak kat aku?

Tinggalkan Balasan

Tên của bạn *
Email *
Cảm nhận *