Pagi semalam, kakak angkatku datang ke rumah

Pagi semalam, kakak angkatku datang ke rumah. Gembiranya hati ini bila dia datang bawa anak kecilnya. Ini saat yang aku tunggu.
" Macha kakak ambil pukul berapa?"
Aku bertanyakannya.
"Eh, bukan macha. Macha kakak mana ada sini. Dekat Semenanjunglah."
" Tadi tu? Bukan macha?"
"Tu kan laki kakak."
Aku bingung. Bukankah macha itu boyfriend atau kekasih? Atau suami atau ... sepertinya.
" Itulah, kakak selalu juga dengar tu orang panggil macha dengan sembarangan orang. Macha tu kalau bahasa laki kakak ialah 'brother in-law'. Bukan abang kandung. Bukan kawan."
" Betul bah ni, kak?"
" Betul. Silap hari bulan, nanti dia orang tanya kau balik, bila pula kau kahwin dengan ahli keluarga dia?"
Kakak angkat menerangkan kepadaku.
Matilah nakkkkkk!
Aku pernah panggil seorang 'waiter' dekat kedai mamak macam itu. Anda rasa, dia akan anggap aku ini adik iparnya?
OMG!
#ninjakecik
01/08/2020
Facebook:
34 Komen:
Amirul Abraham
24-06-2018, 22:40:52
Noob gila awak ni nur. Hahahaha. Macha tu Said Azlan
Khaizura Khalid
24-06-2018, 22:40:52
Kahkah
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:52
Fikirkan macha tu macam abang-abang. Ha ha ha.
Khaizura Khalid
24-06-2018, 22:40:52
Terkesima aku membaca komen Mirul. Haha
Amirul Abraham
24-06-2018, 22:40:52
Kahkah. Aduina. Lain kali panggil mapley.
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:52
Nda mau. Adik ipar maksudnya, Bang Amirul Abraham Hahaha.
Amirul Abraham
24-06-2018, 22:40:52
Nur Deanna tau pulak dia. Panggil ja TANGGECI. Sesuai.
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:52
Hahaha. Dia yang kena panggil aku tanggeci. Haha.Sama, dei, dei tu, rupanya nda boleh suka suka. Kalau mau bergaduh barulah boleh dei. Syok bah pula bahasa Tamil.
Amirul Abraham
24-06-2018, 22:40:52
Nak memaki pun boleh jugak bahasa Tamil. Tapi tak boleh ajar. Tak baik.
Khaizura Khalid
24-06-2018, 22:40:52
Mapley.. Pengantin kan?
Jaapar Qhuntom
24-06-2018, 22:40:52
Kahkah tidur lagi setan tu
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:52
Mappeley maksud dia menantu lelaki, Kak Tipah. ??
Khaizura Khalid
24-06-2018, 22:40:53
Nur Deanna : itulah nak kabo.. Mampley tu perantin lelaki.. Dialih bahasa Melayu jadi mempelai..
Said Azlan
24-06-2018, 22:40:53
Nak membuta pun tak senang. Ada je yang menyebut.
Noraidah Shaik Mohamed
24-06-2018, 22:40:53
Kahkahkah
Jamaiah Abu
24-06-2018, 22:40:53
Klu mau pggil abg...sebut Anne...?
Rye Naiyuki
24-06-2018, 22:40:53
Kahkahkah..lawak x ingat ni
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:53
Silap timing.?
Hannie Hashim
24-06-2018, 22:40:53
sllu org pngil annnee kat kedai mamak brmksd abang,...nak pangil darling pun boleh ?
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:53
Seronok juga tahu bahasa Tamil. Lepas itu, rupanya lain yang kita faham, lain pula maksud sebenar. ?
Hannie Hashim
24-06-2018, 22:40:53
nsb bek bukan mksd suami...klu x...mau bebunga2 je hati mamak tu ?
Razakmolok Ajak
24-06-2018, 22:40:53
Kira ok laa tuuu....
Mohd Taufik AB Aziz
24-06-2018, 22:40:53
Macha
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:53
Tinggaci.?
Sazali Samsudin
24-06-2018, 22:40:53
Macha Said Azlan, Di panggil ni.
Said Azlan
24-06-2018, 22:40:53
Dei yanadei. Amma.
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:53
Yillek.?
Faizal Zafri Idrakhi
24-06-2018, 22:40:53
Ramai dah abang dan adik ipar Deanna Nur di kedai mamak.. Hahaha
Nur Deanna
24-06-2018, 22:40:53
Alaaaa
Faizal Zafri Idrakhi
24-06-2018, 22:40:53
Takpe.. Ramai yang ensem idung mancung.. Hahaha
Fadhilah Idris
24-06-2018, 22:40:53
Akak dan rakan sekerja dulu panggil 'nana' kat pakcik jual roti canai. Isterinya kami panggil mami. Sekali kena marah dengan isteri dia "jangan panggil dia nana, hati dia baanyak suka lagi gatai. Panggil ane cukup!"Rupanya 'nana' tu panggilan manja isteri untuk suami, patut la mami marah sebab ane tu perasan. Sengeh2 selalu. ??
Sufia Ismail
24-06-2018, 22:40:53
Mesti dia rasa bertuah adik dia dapat Nur ?
Mista Hafiz
24-06-2018, 22:40:53
Betul la tu. Huhuhu
Khairul Izham
24-06-2018, 22:40:53
Lawak la #nk ni ?

Tinggalkan Balasan

Tên của bạn *
Email *
Cảm nhận *