Arkib 02/2019

Syurga rumah tangga Binalah rumah tangga di atas tapak iman Tuluskan niat luruskan matlamat Suami pemimpin arah tujuan Isteri pembantu sepanjang jalan Lalu mulakan kembara berdua Kerana dan untuk Allah jua Di atas tapak iman dirikanlah hukum Tuhan

Syurga rumah tangga.
Binalah rumah tangga di atas tapak iman..
Tuluskan niat luruskan matlamat..
Suami pemimpin arah tujuan..
Isteri pembantu sepanjang jalan..
Lalu mulakan kembara berdua..
Kerana dan untuk. .Allah jua
Di atas tapak iman dirikanlah hukum Tuhan..
Iman itu tujuan Islam itu jalan..
Tempat merujuk segala kekusutan. .
Tempat mencari semua pnyelesaian..
Rumah jadi sambungan madrasah..
Berputiklah mawaddah
Berbuahlah rahmah
Inilah kunci kebahagian rumah tangga..
Setia dan pnyanyang seorang suami..
Cinta dan kasih seorang isteri..
Lalu berbuahlah mahmudah demi mahmudah..
Lahirlah zuriat yang soleh solehah!
- cintakeranaAllah-pahrolmohdjuoi-

Assalamulaikum wbt Tanah lot banglo Gred A mampu milik 21 lot dibuka jualan pada 7 6 2017

Assalamulaikum wbt . Tanah lot banglo Gred A mampu milik 21 lot dibuka jualan pada 7.6.2017.
Keistimewaan lot banglo di bandar pasir putih ini.
?Geran mukim individu sudah siap sekitar kawasan tanah sudah dipenuhi rumah2
▪Bebas banjir ?
▪Tak kena tambun ?
▪nilaian 60k keatas
▪tepi jalan anak tar sepenuhnya
▪700 meter dengan jalan utama
▪Tiang elektrik sudah sedia bersebelahan dengan rumah2 kediaman
▪lot tanah luas minima 5700kp puas hati nak buat rumah besar dan boleh parking atau hobi pokok bunga dan lain2
?3km dengan bandar Pasir Puteh segala kemudahan ada seperti pasaraya,masjid,pejabat tanah,bank,sekolah dan lain2.
?2.5 km dengan maidin mall yg akan dibina.Tesco juga dalam perancangan untuk dibuat.
?kemudahan elektrik sudah ada rumah boleh dibina bila2 masa.Sesuai dibuat aset atau buat rumah segera.Sesuai buat apa jenis permohonan perumahan seperti mesra rakyat dan lain2
?Sesuai untuk kontraktor kecil buat rumah dan jual peratus pembeli 99% kerana lokasi strategik.
?Boleh dibuat gadaian dengan bank Cimb dijamin 99 % akan dapat lebih loan dari nilai yg dibeli.Peguam kami boleh menguruskanya
33k 4 lot 57xxkp
34k 8 lot 58xxkp
35k 4 lot 60xxkp
36k corner lot 4 lot 59xxkp - 63xxkp
37k 1 lot 7384kp
Harga siap tukar nama,kos peguam dan cuci kawasan
Sila pm direct , tekan link dibawah
Boleh whataspp kami
www.wasap.my/60179843161
Atau telefon 0179843161 untuk apa2 pertanyaan.

Artis kalau dah popular tahap langit ke 7 buatla lagu seteruk manapun orang akan suka dengar download purchase dan masuk dalam phone

Artis kalau dah popular tahap langit ke 7, buatla lagu seteruk manapun orang akan suka dengar, download, purchase dan masuk dalam phone. Contoh Taylor swift, bukan semua lagu dia sedap pun.
Itu nama dia ICON, apa2 bidang pun kalau dah ICON anda akan diperhatikan everyday and everytime. Tak kisahlah Icon hartanah ke, Icon perbankan, Icon financial, Insurance, Icon leadership, Business, icon speaker et cetera et cetera..
Careful about what you write, what you do, what you comment, people will judge you, will follow you, in every damm SECOND !!

Assalamu alaikum RAMADHAN 1 HARI LAGI HARI INI JUMAAT 26 05 2017 M 29 Syaaban 1438H Ya ALLAH Ya TUHAN kami panjangkanlah umur kami untuk bertemu dengan bulan Ramadhan berikanlah kami kekuatan kesihatan serta bantulah kami untuk kami beramal dengan sesungg

✨?✨?✨?✨?✨?
*Assalamu'alaikum...*
✨?✨?✨?✨?✨?
➖➖➖➖➖➖➖
*RAMADHAN*
0⃣1⃣
*HARI LAGI*
➖➖➖➖➖➖➖
✨?✨?✨?✨?✨?
*HARI INI*
? *JUMAAT*
? *26/05/2017 M*
☪ *29 Syaaban 1438H*
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✨?✨?✨?✨?✨?
*Ya ALLAH, Ya TUHAN kami panjangkanlah umur kami untuk bertemu dengan bulan Ramadhan & berikanlah kami kekuatan & kesihatan serta bantulah kami untuk kami beramal dengan sesungguh-sungguh amal pada sepanjang bulan Ramadhan. Aamiin ya Rabbal'Alamiin, Aamiin*
?????????????
*SENYUMLAH dan MAAFKANLAH* siapa yang Menyakitimu dan mengecewakanmu kerana kita tidak tahu bila Hidup ini akan berakhir... *Mohon Maaf Zahir Batin* sebelum bulan syaaban berlalu, sebelum Ramadhan tiba, *Salam Silaturahim, Salam Jumaat, Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa* buat semua dari kami sekeluarga.???
?????????????

Anak Bankrupt Kerana Bapak Bankrup kerana hutang Bank RM40 000 Based on True Story Client Puan Aznida Zaharuddin Kerana jahil kerana marahkan bank seorang anak terpaksa menerima hakikat menjadi bankrupt di usia yang muda

Anak Bankrupt Kerana Bapak
Bankrup kerana hutang Bank RM40,000
Based on True Story
Client Puan Aznida Zaharuddin
Kerana jahil, kerana marahkan bank,
seorang anak terpaksa menerima hakikat menjadi 'bankrupt' di usia yang muda. ??
Alkisahnya si Ayah sudah meningkat umur, sukar membuat loan dan pastinya ansuran akan menjadi besar.
Maka si anak td pun membantu si Ayah membeli rumah tersebut menggunakan namanya membuat pembiayaan perumahan.
Setelah beberapa tahun, apabila masalah kewangan mendatang, bayaran ansuran bulanan rumah pun menjadi tertunggak.
Bank memberi notis, si Ayah "ignore".
Segala surat menyurat yg diterima tidak dilayan. Sehinggalah bank nak melelong rumah tersebut, si Ayah tak berpuashati, lalu mengambil Biro Guaman utk lawan kes.
Akhirnya, bank berjaya melelong rmh tersebut, Tapi....masalah lain pula mendatang.
Lelongan kurang dari baki Hutang. Kerana marahkan Bank, si Ayah tetap tak mahu berunding dengan Bank, tapi mengambil Peguam untuk menentang ketidak adilan yang dirasai.
Tetapi semuanya sudah terlambat, bukan sahaja keadilan si Ayah mahu, tak dapat, malah notis bankrupt pula si Anak dapat.
Sekarang si Anak terpaksa menyelesaikan masalah bankrupt yang dihadapi kerana Gaji bulanan oleh majikannya dimasukkan ke dalam 'Akaun Bank'. Bila ditanya si Ayah, dia dah rasa bersalah, baru terfikir kesusahan yang bakal dihadapi oleh si Anak.
Kenapa sampai begitu sekali? Berbaloikah bankrup kerana RM40,000? Adakah itu penyelesaian terbaik?

SUBHANALLAH INGATAN yang MERENTAP JIWA UMMI Betul2 kena Sambil lunch dengan ank soleh dengar ingatan ustzh

SUBHANALLAH!
INGATAN yang MERENTAP JIWA UMMI?
Betul2 kena!
Sambil lunch dengan ank soleh, dengar ingatan ustzh..
Situasi cerita ustazah,hampir sama apa yang dilalui..
Benar2 peringatan Allah untuk diri..?
Pernah, marahkan anak,terus buka Al Quran, DIRECT teguran Allah, untuk diri..?
sedangkan Allah dah beri sebaik2 anak untuk ummi abi.. merekalah anak2 yang cukup tinggi timbangrasa atas setiap kekurangan & kekhilafan ummi abi..
Wahai Tuhan yang Maha Rahmah, lagi Maha Lembut,
Jiwa hamba sentiasa penuh khilaf & dosa
Moga Engkau sentiasa sudi tarbiyah nurani, hingga saat diri benar2 diredhai..sebelum dipanggil kembali..
#AlQuranPenawarJiwaHamba
#AkrabkanKamiDenganKalamAllah
#KeSyurgaBersamaKeluarga

Mula mula masak pukul 5 pagi Tapi tak tahan penat sangat Kawan cakap kau buat frozen Satu kuah kau divide 2 atau 3 Seminggu punya bahan masak siap So kebuntuan kebanyakan surirumah nak masak apa arini ek

Mula mula masak pukul 5 pagi.
Tapi tak tahan, penat sangat.
Kawan cakap, " kau buat frozen. Satu kuah kau divide 2 atau 3. "
Seminggu punya bahan masak siap.
So kebuntuan kebanyakan surirumah " nak masak apa arini ek ? " . InshaAllah setel.
Kuah kari.
Cuma nak ditambah santan.
Boleh bahagikan 2. Kari ayam dan kari daging. Done 2 hari punya menu.
.
Daging ngan kentang dah siap rebus. Just dipotong dan lebur dalam kuah kari.
Sambal masak merah pon gitu. Bahagi dua, satu untuk ayam balance untuk ikan. Setel untuk menu 2 hari.
Ayam sesiap goreng. Boh dalam tupperware. Nanti lebur je dalam sambal bila nak masak.
Kentang begedil dah siap tumbuk. Just nak disalut telur dan goreng bila nak makan.
.
Kuah rebusan daging tu untuk lain lain kegunaan. Atau pon nanti boleh je buat sup. Tambah je bahan lain.
Sayur hijau tu semua dari kebun belakang.
Takyah basuh, wrap dalam kertas suratkhabar. Simpan dlm freezer.
Nak guna nanti baru basuh.
Bawang bawang halia semua dah siap potong. Masukkan dalam plastik dan klip. Guna paper clip ponnn boleh. Hahhaa velasah je.
Cili kisar.
Masakkan sampai pecah minyak. So nanti jimat masa nak masak benda lain macam asam pedas. Boleh tahan lama stail gitu.
.
Oh. Udang pon dah siap siap buang kulit.
Yang tak masuk dalam gambar. Ikan.
Dah siap siang dan basuh. Masukkan dalam tupperware.
Susun semua dalam freezer cantik cantik.
Kalau boleh labelkan.
Weekdays kami tak banyak songeh nau selera tu.
Makan je.
Weekend kita buat best best.
Okeh, high five ✋sikit geng suri suri semua.
#WorkhardWorkSmart
#TipUrusMasa

SEMBILAN BUNGKUS SATU BERJAYA 1 Percubaan pertama Uniqlo untuk berkembang di luar Jepun gagal

SEMBILAN BUNGKUS, SATU BERJAYA
1. Percubaan pertama Uniqlo untuk berkembang di luar Jepun gagal.
2. Daripada 21 buah kedai yang dibuka di UK pada tahun 2011, 16 bungkus.
3. Apabila Uniqlo memasuki pasaran China, ia seperti merempuh Tembok Besar. Bisnes tidak berkembang seperti yang diramalkan.
4. Percubaan pertama Uniqlo untuk memasuki pasaran Amerika Syarikat juga tidak mencapai sasaran. Tiga buah kedai Uniqlo yang dibuka di pusat membeli-belah di New Jersey sedekad lalu, bungkus.
5. Falsafah Uniqlo yang bermula di Hiroshima pada tahun 1984 ialah, “Sembilan gagal, satu berjaya.”
6. Hari ini, Uniqlo merupakan kedai retail pakaian keempat terbesar dunia.
7. Secara purata, sebuah kedai Uniqlo dibuka setiap minggu sekarang.
8. Di Jepun, Uniqlo mempunyai 840 kedai. Di luar, Uniqlo berkembang sehingga mencecah 1,084 kedai dan menyumbang 46% pendapatan kumpulan.
9. Pengalaman Uniqlo mengajar kita satu perkara penting. Bisnes tidak gagal selagi kita terus berusaha.
10. Setakat tutup satu dua kedai, itu perkara biasa. Sekiranya satu bisnes kita bungkus, buat bisnes lain!
- Perkongsian Norizan Bin Sharif (nobisha)

Bermulanya Seminar Deklarasi Kuala Kangsar, sebermula maka deklarasi yang diperbuat di kuala kangsar itu kini telah terangkatlah menjadi deklarasi...

Bermulanya Seminar Deklarasi Kuala Kangsar
sebermula maka deklarasi yang diperbuat di kuala kangsar itu kini telah terangkatlah menjadi deklarasi nasional guna untuk menjulang duduknya seni dan budaya negara dengan dokongan hampir 50 badan ngo seni budaya negara.
15 Mei 2017
Dewan Bahasa dan Pustaka
Mastura Yazid
Gazali Jalal
Yassinsalleh BT
Hanafi Harun
Ibrahim Saad
Amran Ibrahim Rashidi
Shamsudin Osman
#hidupmestiditeruskan

Saya baharu mendapat berita sahabat saya Penyair Azemi Yusoff yang suatu waktu dahulu adalah penggerak utama Grupemuisi UKM meninggal hari ini di...

Saya baharu mendapat berita sahabat saya Penyair Azemi Yusoff yang suatu waktu dahulu adalah penggerak utama Grupemuisi UKM meninggal hari ini di Hospital Machang. Innalillahi wainna ilaihi raajiuun. Beliau juga bekas pelajar SDAR dan bekas Pegawai Kanan MARA. Mari kita hadiahkan al fatihah kepada AllahYarham. Salam takziah kepada keluarga beliau.
Shamsudin Osman
Ladin Nuawi
Nawi Latif
Hamidin Ahmad Judin
Zainudin Muhamad