Hari ini Seunit saham Microsoft 90 81USD RM 353 31 unit Seunit saham Intel 45 38USD RM 176 56 unit berdasarkan current stock price di google

Hari ini
Seunit saham Microsoft: 90.81USD (RM 353.31/unit)
Seunit saham Intel: 45.38USD (RM 176.56/unit)
---berdasarkan current stock price di google--
Alhamdulillah...dengan keindahan berniaga di US Stock Market
Hari ini juga saya sendiri betul-betul tidak menyangka saya telah berjaya menjadi sebahagian daripada pemegang sahamnya tanpa sedar...Saya telah memiliki & memegang 10 share saham di Microsoft & 20 share saham di Intel iaitu bersamaan:
10 saham Microsoft: 908.10USD (RM 3533.05)
20 saham Intel: 907.6USD (RM 3531.11)
dengan bantuan satu platform yang sangat dahsyat yang diperkenalkan sahabat saya 6 bulan yang lalu...
Dan hari ini saya telah menggandakan lagi pegangan share saham saya di dalam platform yang sama.10 share kepada 20 share...20 kepada 40 share...SETAHUN.
InshaAllah...Esok lusa saya nak beli share saham APPLE pula...
MICROSOFT
Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) ialah sebuah perbadanan teknologi komputer perbadanan multinasional yang membangunkan, mengilang, melesenkan, dan menyokong beraneka keluaran perisian untuk kegunaan peralatan komputer.Microsoft yang mula-mulanya ditubuhkan pada tahun 1975 menciptakan satu sistem pengendalian Microsoft Windows dan set perisian produktiviti Microsoft Office yang dimana hampir setiap komputer di atas meja di dalam rumah & pejabat mengendalikannya setiap hari di dunia setiap hari tanpa henti.Syarikat ini mengeluarkan satu penawaran awam permulaan (IPO) di pasaran saham, di mana disebabkan berikutan kenaikan harga saham telah melahirkan 4,000 orang jutawan dan kira-kira 12,000 jutawan di kalangan kakitangan Microsoft sendiri.
INTEL
Intel Corporation (NASDAQ: INTC) ditubuhkan pada tahun 1968 adalah sebuah perbadanan multinasional yang berpusat di Amerika Syarikat dan terkenal dengan rancangan dan penghasilan mikropemproses dan mengkhususkan dalam litar bersepadu. Intel juga membuat kad rangkaian, chipset papan induk, pemproses terbenam, komponen dan alat lain yang berkaitan dengan komunikasi dan komputer. Intel memiliki projek penyelidikan yang maju dalam seluruh aspek penghasilan semikonduktor.
Saya Dino
Pelabur tegar saham Intel & Microsoft
Ingin mengetahui lebih lanjut..jangan segan bertanya..mari saya kongsikan bagaimana ianya berlaku kerana anda juga mampu memilikinya...
Computers are going to be a big part of our future...and that future is yours to shape it...
RESTART YOUR COMPUTERS
#proudasinvestor
#smartinvestment #syariahcompliance
#usstockmarket #intelstock #microsoftstock
#NASDAQ #NYSE
See Translation

Ferrer ini hari keempat belas saat sulur sulur muda syngonium mulai memenuhi separuh mulut gua

Ferrer,
ini hari keempat belas saat sulur-sulur muda syngonium mulai memenuhi separuh mulut gua. Di sini aku memperoleh perlindungan dari hujan dan dingin yang datang sewaktu-waktu karena iklim hutan hujan.
Daun-daun bundar itu mengingatkan pada ivy yang merambat di dinding studiomu. Aku masih ingat jari yang berlumur tanah liat itu menggapai-gapai pot tempat air yang seharusnya terletak lebih dekat di samping ia duduk. Tubuh itu oleng seketika saat kursi kayu itu tak seimbang. Kemudian lampu minyak itu ikut jatuh tersenggol lengannya. Semua habis kemudian, tinggal warna arang menyelimuti puing.
Sejak itu aku tak berani lagi membikin pot, melukis, atau menyulam bentuk-bentuk daun untuk hiasan lenan. Cukup, itu semua cukup, dan aku tak kuat lagi menahan penyesalan kehilangan. Hingga Rosie datang menawariku perjalanan ini, perjalanan melupakan tubuh yang terbakar bersama seluruh akalku.
Ini hari keempat belas, Ferrer. Dan hutan memberikan kisah yang baru untukku.
Tertanda,
Fransisca.
See Translation

Mayraa kat sekolah baru 3 hari terus gemuk buncit dia sb cikgu sekolah baru ni sayang nau and pandai pujuk makan

Mayraa kat sekolah baru 3 hari terus gemuk buncit dia sb cikgu sekolah baru ni sayang nau and pandai pujuk makan.Tadi mama nak amek dia tahan mama sambil ckp kejap kejap mayraa tgh makan. Mama tengok semangat mayraa hirup bihun sup. Selera dia lain macam bila makan dengan kawan kawan and taat nau dia kat cikgu???
Bila mayraa dah selesai cikgu ckp tu mangkuk ke 3 sebenarnya. Patut mengengkang mengah semacam dia jalan. ????
Mayraa..dulu mayraa gemuk dpt job model tudung. Bila kurus job takder ???? baik gemuk semula plssss???( gurau jer) sekarang mmg jobless. Hahaahhahaha
Syukur lah walaupun mama kena pusing jauhhh nak hantar ambil awak setiap hari mama tahu ada orang yg jaga awk and sayang awak dengan baik ?

Ada mak ayah yang free Ahad ni??, Syera nak ajak semuaaaa mak ayah datang ke FREE PREVIEW sekolah SMART IQ? , Mak mak yang bercadang nak shopping...

Ada mak ayah yang free Ahad ni??
Syera nak ajak semuaaaa mak ayah datang ke FREE PREVIEW sekolah SMART IQ?
Mak mak yang bercadang nak shopping kat bangi sentral tu pun JOMMMM singgah kat SMART IQ sekali ?
Sekolah Smart-IQ ni memang lain dari yang lain tau! Semua anak 5 tahun ke atas kita akan activekan POWER BRAIN and power brain tu InsyaAllah akan buatkan ANAK anak jadi sangat WOWWWWWWWW??? ?
SEMUA POTENSI DIRI ANAK InsyaAllah akan di keluarkan di Smart-IQ nanti. Kami sangat Yakin semua anak kita ni HEBAT!
Nak tahu pengisian program??
1.FREE TRIAL
- Anak -anak akan mengalami stimulasi sensori bersama pengembaraan ke dunia dinasour
- Anak-anak akan dapat melakukan aktiviti fizikal seperti Rock Climbing dan Suspension Bridge.
2.FREE PREVIEW
- Ibubapa akan bersama Founder kami dalam perkongsian maklumat berkenaan akademi, program dan kaedah kami seperti Power Brain, Kindies, School of Life dan Syafie.
3. FREE FINGERPRINT ANALYSIS
BERITA BAIKKKKK untuk mak ayah yang mendaftar dan hadir sebelum jam 10am Ahad nanti akan mendapat FREE Fingerprint Test untuk 2 jari. Dengan 2 fingerprint ni dapat mengetahui potensi Intrapersonal dan Interpersonal anak mak ayah tauuuu?
Sesuai untuk anak berumur?
Power Brain - 5-17 tahun
Kindies - 4-6 tahun
School of Life - 7-10 tahun (2020 sehingga 12 tahun)
NAK DAFTAR? TENGOK RUANGAN KOMEN YA ?
Jumpa nanti okey??????

Tahniah buat semua mak-mak yang berkorban hantar anak kecil pada orang lain setiap pagi untuk keluar cari rezeki

Tahniah buat semua mak-mak yang berkorban hantar anak kecil pada orang lain setiap pagi untuk keluar cari rezeki. Awak hebat?Tahniah buat semua mak-mak yang berkorban hantar anak kecil pada orang lain setiap pagi untuk keluar cari rezeki. Awak hebat?

Mama saya cakap semua orang ada masalah

Mama saya cakap semua orang ada masalah.semua orang ada ujian. Cuma cara kita lalui dan nikmati ujian yang berbeza.
Mama cakap Allah uji sebab Allah sayang.Allah nak bawak kita semua masuk syurga.
Betul tak aunty uncle?
#powerbrain

Mama saya cakap semua orang ada masalah

Mama saya cakap semua orang ada masalah.semua orang ada ujian. Cuma cara kita lalui dan nikmati ujian yang berbeza.
Mama cakap Allah uji sebab Allah sayang.Allah nak bawak kita semua masuk syurga.
Betul tak aunty uncle?
#powerbrain

MARUAH DAN MORAL PAKATAN RAKYAT MERUDUM Selepas Pembangkang berusaha maksimum tipu perdaya fitnah guna kuasa asing curi data palsukan data upah RBA semata mata untuk menyemai kebencian rakyat kepada kerajaan namun AKHIRNYA kebangkitan himpunan MERAH menem

MARUAH DAN MORAL PAKATAN RAKYAT MERUDUM !
Selepas Pembangkang berusaha maksimum (tipu, perdaya, fitnah, guna kuasa asing, curi data, palsukan data, upah RBA) semata mata untuk menyemai kebencian rakyat kepada kerajaan namun AKHIRNYA kebangkitan himpunan MERAH menempelak dan menerbitkan rasa kekesalan dan kekecewaan mendalam dalam kalangan pemimpin Pembangkang.
Majoriti RAKYAT masih setia pada BARISAN NASIONAL.
Kini di UNIVERSITI pula tsunami melanda Pro-Mahasiswa apabila tewas dilanyak oleh Pro-Aspirasi. Anak muda di UNIVERISITI menolak kejijikan Pro Mahasiswa akibat secara terang terangan wujud campur tangan Pembangkang dalam politik kampus.
Gen Y sudah sedar bahawa Pakatan Rakyat CAKAP TIDAK SERUPA BIKIN, JUARA PROPAGANDA, BAPAK KRONISME, NEPOTISME dan sanggup menggunakan KUASA ASING untuk merampas hak rakyat.
See Translation

5 tahun belajar Kenapa lama sangat si fulan tu 3 tahun dah grad Dah tak sambung belajar Maknanya rugilah setahun tidak dapat apa apa sijil

"5 tahun belajar? Kenapa lama sangat? si fulan tu 3 tahun dah grad."
"Dah tak sambung belajar? Maknanya rugilah setahun, tidak dapat apa-apa sijil."
"Terpaksa ulang tahun? Turun tahun. Belajar benda sama macam tahun lepas lah!"
"Dapat peluang belajar adalah satu nikmat dariNya, Allah dengan kasih sayangnya telah memberi nikmat kepadaku lebih setahun berbanding orang lain untuk aku belajar, Allah tidak nilai berapa lama kamu menguasai bidang ilmu itu, tetapi apakah yang diisi dengan waktu tersebut akan menjadi penilaiannya."Jawapan ringkas sahabatku terus menjawab kesemua persoalan diatas.
WaAllahu'alam.
Malah aku sendiri pernah mengalami situasi yang sama, walaupun awalnya agak sulit kenyataan itu diterima, tetapi hari demi hari hikmat tersembunyi tersingkap jua. Alhamdulillah
.........................................
Ketahuilah peluang belajar itu adalah satu anugerah dari Allah SWT.
Belajarlah kamu moga ia menjadi saksi syukurmu kepadaNya, janganlah kamu lalai dan malas, bimbang nikmat yang kamu kecapi sebelum ini ditarik kembali olehNya....

Ni la abang Ali ahli syurga yang kita cerita tu ?, Semalam masa lepak masjid terserempak dengan Ali

Ni la abang Ali ahli syurga yang kita cerita tu ?
Semalam masa lepak masjid terserempak dengan Ali.. Tengah susun semua kasut jemaah. Ali akan susun semua kasut... Sampai jemaah balik baru Ali akan solat.
Semalam tanya Ali.. Nak ambil gambar boleh tak? Ali dukung mayraa boleh tak?
"boleh"
Itu jer jawapan Ali. Kemudian terus dia dukung. Tergamam terus budak kecik tu ?
#ahlisyurga